Om Juice

Overview Products

Juice

Juice er 100% ren frugt- eller grøntsagssaft og er aldrig tilsat sukker eller nogen former for tilsætningsstoffer. Juice har et naturligt indhold af sukker fra frugt. Et glas frugtjuice svarer til 100 gram frugt, så drikker du f.eks. et glas juice om morgenen, har du allerede dækket en sjettedel af dit behov for frugt og grønt på en dag. I Danmark er 45% af det juice, der drikkes appelsinjuice og 29% er æblejuice. De resterende 26% er enten blandingsjuicer, som er presset af flere forskellige slags frugt, eller mere specielle varianter som tomat, sveske og grape. Rynkeby tilbyder et bredt sortiment af juice.

Juice fra koncentrat: Appelsinerne håndplukkes i subtropiske områder (typisk Brasilien eller Mexico), og kort efter presses de til appelsinsaft. En appelsin indeholder ca. 55 % juice, og når denne juice inddampes, så reduceres det naturlige vandindhold med ca. 80%. Tilbage er koncentratet, som kommer på frost og fragtes til Europa, hvor samme mængde væske tilsættes koncentratet. Så har vi den gode smag, vi kender fra det meste af den juice, der drikkes i Danmark. Hele processen foregår uden på noget tidspunkt at tilsætte sukker eller kunstige tilsætninger.

Juice ikke fra koncentrat: Appelsinerne håndplukkes i subtropiske områder og kort efter presses de til appelsinsaft. Denne appelsinsaft nedkøles og transporteres til Europa og hældes på karton eller flaske. Så har vi den ekstra gode smag af presset frugt. Hele processen foregår uden på noget tidspunkt at tilsætte sukker eller kunstige tilsætninger.

Saft

Saft er lavet af ufortyndet frugtsaft og er et naturprodukt. Uanset om du vælger sød eller kunstigt sødet saft, får du masser af frugt, når du drikker Rynkebys saft. Rynkeby har to forskellige safttyper:

Sød saft

Som navnet siger, er saften tilsat sukker for at give den fyldige smag, som de fleste mennesker foretrækker.

FAQs

Pas på tænderne

Syreholdige fødevarer kan skade tænderne, men med nogle enkelte forholdsregler, kan man undgå/minimere risikoen for huller i tænderne.

Rådene er udviklet af Tandlægeforeningen i samarbejde med overtandlæge Ulla Pallesen fra Tandlægeskolen på Københavns Universitet.

Gode råd når du drikker juice eller saft

Ulla Pallesen har i mange år deltaget i udarbejdelsen af rådgivningsmateriale til tandlæger og patienter og hun peger på, at det bedste man kan gøre for sine tænder, når man drikker syreholdige drikke, er, at man skynder sig at drikke op:

- Vi kan jo ikke undgå syreholdige føde- og drikkevarer. Men man skal undgå at smådrikke af et glas saft eller en sodavand over længere tid, for jo flere gange det sure rammer tænderne, jo værre er det, siger hun.

- Dertil er det en rigtig god idé at bruge sugerør, for så er kontakten til tænderne meget mindre.

I Tandlægeforeningens rådgivningsmateriale, som også er udarbejdet af Ulla Pallesen, kan man læse, at det er en god idé at nyde de syreholdige drikke sammen med mad, der kan neutralisere syren.

Her frarådes det også at børste tænder umiddelbart efter, at der er kommet surt på tænderne, fordi tandemaljen ellers kan slides yderligere – skyl hellere munden med vand.

Flere gode råd kan findes på Tandlægeforeningens hjemmeside.

Fem råd

1. Skynd dig at drikke op
2. Undlad at smådrikke syreholdige drikke over længere tid
3. Brug et sugerør
4. Nyd de syreholdige drikke sammen med mad, som kan neutralisere syren
5. Undlad at børste tænder lige efter du har drukket syreholdige drikke – skyl i stedet munden med vand.

Hvis du har flere spørgsmål

Så er du altid velkommen til at kontakte vores kvalitetsafdeling: kvalitet@rynkeby.dk